Solceller för villaägare

Här får du som villaägare information och goda råd inför en eventuell investering i solceller. Med nätanslutna solceller producerar man sin egen el när solen skiner och köper annars el som vanligt från sitt elbolag.

Energimyndigheten har tagit fram denna broschyr för att hjälpa privatpersoner som är intresserade av att investera i solceller. Här finns bland annat information om placering, dimensionering och vad man ska tänka på när man väljer leverantör. Man tar även upp ämnen som ekonomi och lönsamhet samt tipsar om var man kan hitta ytterligare information och råd.

Resultat

De senaste åren har priset på solcellssystem minskat kraftigt och idag kan en solcellsanläggning för ett villatak vara en god investering även i Sverige. Med nätanslutna solceller producerar villaägaren sin egen el när solen skiner. När solen inte skiner köper man el via sitt elbolag precis som vanligt. Broschyren är en kortare sammanfattning om de viktigaste områdena som är bra att tänka på som villaägare när det gäller att investera i en egen solcellsanläggning.

Nytta

Broschyren är kortfattad och tar upp de viktigaste områdena man bör tänka på som villaägare när det gäller att investera i solceller. Den riktar sig till villaägare som är intresserade av att lära sig mer om solceller och ger en bra första översikt över området.

Fakta

Titel

Producera din egen el med solceller - Privatpersoner

Författare

Energimyndigheten

Publiceringsår

2017

Annat rapportnummer

ET 2017:7

Deltagande organisationer

Energimyndigheten

Kontaktuppgifter rapportör

registrator@energimyndigheten.se
Läs mer
Valideringsnivå
C

Information som kan användas som inspiration, marknadsorientering och nulägesbeskrivning.


Validering

Publicerat: 2019-05-03