24 guider - en guldgruva för hållbart byggande

Hurra! Nu finns över tjugo guider för dig som vill bli en bättre beställare av hållbar renovering och nybyggnation. Du hittar bakgrundsinformation, tekniska beskrivningar, enkla åtgärder, checklistor, tips och goda exempel - både i text- och i filmformat. Hållbara hälsningar från oss på ICHB.
Anna-Klara Aspegren/Marit G Engstedt
Publicerat: 2020-02-12

Du som är nyfiken på tilläggsisolering och ventilation, renovering av kök, badrum eller hela huset, eller vill veta mer om hur du undviker olika typer av skador - välkommen till oss på ichb.se. Vi har svaren!

Hos oss hittar du tjugofyra fullspäckade guider som alla innehåller både översikter och detaljer. Efter faktatunga avsnitt kommer fjäderlätta tips & råd - du kommer att hitta sådant som gör att du blir en bättre beställare av hållbar renovering eller nybyggnation. Det gäller för alla, oavsett om du är en småhusägare, bor i brf eller äger fastigheter.

24 kvalitetssäkrade guider

 1. Renoveringsprocessen för småhus/brf/hyreshus
 2. Hållbar fönsterrenovering
 3. Hållbar köksrenovering
 4. Hållbar badrumsrenovering
 5. Hållbar takrenovering
 6. Hållbar fasadrenovering
 7. Tilläggsisolering
 8. Byggmaterial
 9. Upptäck och åtgärda skador
 10. Vattenskador
 11. Hållbar uppvärmning med värmepump
 12. Styrning av värmeeffekt
 13. Ventilation för bättre inomhusluft
 14. FTX
 15. Energieffektiv kontorskyla
 16. Solel
 17. Driftoptimering
 18. Social hållbarhet
 19. Boendedialog
 20. Ekosystemtjänster
 21. Skaffa laddbox hemma
 22. Laddplats för flerbostadshus, brf:er och kontorsfastigheter
 23. Underhållsplan
 24. Energideklaration

Varje guide innehåller stora mängder information och du får lätt en överblick genom att ögna igenom innehållsförteckningen som ligger i vänsterspalt. Vill du läsa hela, sätter du dig bekvämt och börjar från början. Vill du bara läsa en eller ett par stycken så klickar du på önskad rubrik i innehållsförteckningen - du väljer själv.

Och du, alla guider är kvalitetssäkrade. Det betyder att innehållet är hämtat ur forskningsrapporter, ur beprövad kunskap och att det är läst och godkänt av experter inom respektive område. Det kan du lita på!