Femtiofem fullmatade poddar om hållbar stadsutveckling

Varför är kulturen viktig för stadsutvecklingen? Hur ska samhället förhålla sig till digitaliseringen? Vilka faktorer är avgörande för att skapa jämlika och jämställda stadsmiljöer? Forumet Hållbar Stad står bakom de femtiofem poddarna om stadsutveckling.
Tecknad bild som visar allt det som omfattas av projektet Hållbar Stad: cyklar, hållbara byggnder, grönska och mötesplatser.
Publicerat: 2018-10-15

I dessa femtiofem belysande poddar hittar du en bredd av kunskap och tankar kring hållbar stadsutveckling. Poddarna var ursprungligen kunskapsdialoger under Plattformsdagarna som arrangerades av forumet Hållbar Stad och som ägde rum i december 2017.

Här kan du lyssna på ett avsnitt i taget och förkovra dig i ämnen som: "Kollektiv kraftsamling för ökad social hållbarhet" (avsnitt 9), "Upphandling för en hållbar stad" (avsnitt 12), "Hållbara affärsmodeller – företag som drivkraft för en cirkulär ekonomi" (avsnitt 25) och "Förtätning med trä" (avsnitt 53).

Rådet för hållbara städer

Hållbar Stad är en samlingsplats under regeringssatsningen Rådet för hållbara städer. Det riktar sig till dig som arbetar med eller intresserar dig för hållbar stadsutveckling. På sajten hallbartstad.se hittar du bloggtexter, krönikor och debattartiklar av ett stort antal aktörer inom området.

Syftet med sidan är att sprida kunskap och skapa möjligheter till samverkan kring hållbar stadsutveckling. Rådet för hållbara städer är ett forum för myndighetscheferna vid strategiskt viktiga myndigheter för det långsiktiga arbetet med en hållbar stadsutveckling.

Lyssna – och lyckas med hållbarhet

Poddarna är gjorda av experter och sakkunniga. Varje podd är cirka tio minuter lång. Det inspelade materialet är värt att lyssna på, inspireras och ta lärdom av under en lång tid framöver, för att lyckas med det mycket vida begreppet hållbarhet inom stadsutveckling.

Klicka på länken här intill: "Lyssna på poddarna här", så kommer du till samlingssidan.

Källa: Hållbar Stad