ICHB deltar i Building Sustainability 18

I år är Informationscentrum för hållbart byggande stolt medarrangör till Building Sustainability18, Nordens största konferens om hållbart samhällsbyggande. Den äger rum i Stockholm i oktober, men anmälan är redan öppen och just nu är biljettpriset rabatterat.
Publicerat: 2018-06-12

Behovet av hållbara byggnader, smarta städer och inkluderande offentliga miljöer är stort och högaktuellt. På Building Sustainability´18 visas och diskuteras utmaningar och lösningar genom hela samhällsbyggnadsprocessen genom seminarier, debatter och studiebesök.

Konferensen äger rum i Stockholm den 24 och 25 oktober, med studiebesök även den 26 oktober. Årets teman är hållbarhet inom fastighetsutveckling, nybyggnation, renovering, energi och stadsutveckling.

Johan Nuder: Vi vill skapa ett större engagemang

– För oss är det bra att delta i det här sammanhanget. Building Sustainability18 erbjuder ett brett program med många goda exempel som omfattar alla de delar som vi på Informationscentrum för hållbart byggande har i uppdrag att samla och sprida, säger Johan Nuder, koordinator på Informationscentrum för hållbart byggande.

–  Vi vill dessutom skapa ett större engagemang. Vi vill få hållbarhetsfrågorna inom bygg och renovering att kännas i magen och att fler aktörer ska gå från teori till praktik. Som beställare och beslutsfattare måste man vilja välja hållbara alternativ.

Totalt femton olika programspår

Building Sustainability´18  erbjuder ett program fördelat mellan talare i plenum och specialsessioner i olika spår, varav några är:

Ekonomi och finansiering, Byggnaden i ett LCA-perspektiv, Energi och smarta hus, Nära noll energi- och NetZero-byggnader.

Johan Nuder är moderator för specialsessionen: Energieffektivisering i det befintiga beståndet, den 25 oktober. 

Anmäl dig före 29 juni till nedsatt pris.